fallback

Новата Kia Optima изненадва с агресия

Корейската компания показа външния вид на модела

Компанията Kia публикува снимки на новото поколение на седана К5, който в Европа е познат като Optima. Автомобилът изглежда доста по-стремително и агресивно, като от седан той се е превърнал във фастбек.

Въпреки динамичния силует, новата Optima е по-голяма на размери от сегашното поколение. Дължината е 4905 мм, а разстоянието между двете оси достига 2850 мм (+25 мм). Единствено височината е намалена с 20 мм, което придава по-спортен вид на фастбека.

От снимките става ясно още, че петата генерация на популярния корейски модел ще получи светодиодна оптика със сложна форма, агресивни въздухозаборници на предната броня и релефен капак. Доказателство за смяна на концепцията е и фактът, че в Kia вече наричат оформлението на предната част "маска на тигър", след като досега беше "усмивка на тигър".

Официални снимки на интериора няма, но ако се съдии по скицата, показана от компанията по-рано, фастбекът ще получи информационно-развлекателна система с голям  сензорен екран на предни панел, като управлението на климатика ще става с помощта на тъч-скрийн. Традиционният селектор за смяна на предавките отстъпва мястото си на шайба.

Технически детайли също засега липсват, но се очаква, че една от версиите на Optima ще получи 2,5-литров турбомотор от семейството Theta3, който развива 286 к.с. Той ще се съчетава с 8-степенна "роботизирана" скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Вероятно, базовият вариант ще бъде с 1,6-литров T-GDI с мощност 180 к.с., като той ще се комбинира с 8-степенен автомат, собствена разработка. В гамата на модела ще остане и хибридната модификация, но от Kia ще се откажат от атмосферните двигатели с обем 2,0 и 2,4 литра.

Снимки: Kia

fallback
  • #12
    Иво ( преди 4 години )
    Кия отдавна надминаха всякъкви опели, фордове, шкоди и др от тоя клас
  • #11
    1.6литра... ( преди 4 години )
    лимонадена "агресия"!
  • #10
    естет ( преди 4 години )
    Вътре ми харесва. Изглежда добре, модерно и доста ергономично. Отвън силуета си го бива, но до там! Тези китайски завъртулки по светлините са кич. Голям при това. колата се бори за бизнес клиетни и би трябвало да бъде малко по-сериозна, а не да привлича тинейджъри, любители на азиатски анимирани филмчета, които все още не са изкарали книжка. Задната светлина преминаваща по цялата дължина е нещо супер грозно. ВАГ го ползват при различни техни модели, но е също голям кич и никак не е стилно.
  • #9
    анонимен ( преди 4 години )
    #8 какво общо има октавия?... верно че по обем вероятно стига този клас.
  • #8
    анонимен ( преди 4 години )
    Не виждам как новата Октавия се вмества в този клас. Дори не го доближава.
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    И на фасон ги докарват, и качеството е добро, а и цените са прилични. Със сигурност ще има успех.
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    абе стига отпред отзад... вече толкова дизайни има че няма как да не прилича на нещо. Важното че са я докарали да изглежда добре.. Остава да видим цените.
  • #5
    Lordlosh ( преди 4 години )
    Още предния път казах, че тия копират от Пежо... То не е казано, че едно към едно, но е видно просто...
  • #4
    gsadfg ( преди 4 години )
    Екстра е!
  • #3
    112 ( преди 4 години )
    Красива са я направили...
fallback
Последни