IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви са предимствата на USB-C в автомобила

Новата генерация на свързаност навлиза във все повече автомобили

Какви са предимствата на USB-C в автомобила

Спомняте ли си времената, когато производителите взимаха по 300 евро за вграждането на USB-порт в автомобила? Тази наглост отдавна е в историята; нещо повече – производителите се надпреварват да направят все по-свързани автомобили.

Технологията USB-C е тази, която скоро ще измести класическия USB-Port (Typ A) в автомобилите. Въпреки че името е общо, разликите се виждат на пръв поглед. Куплунгите на новия формат са много по-малки и не са съвместими с класическите USB-кабели. Това е и основният проблем, който може да бъде решен с помощта на адаптери.

Преминаването към USB-C може да изглежда досадно, но предимствата на новата техника са налице. Включването на кабела вече няма да зависи от правилната посока, което увеличава дълготрайността, а употребата става все по-универсална благодарение на по-високия поток данни.

Скоростта на предаване на данни на USB-C е бруто максимум 10 GBit/s, а във втората генерация дори до 20 GBit/s. Предшественикът постигаше само половината. Освен това USB-C дава възможност за разширено използване на данни. Това значи, че паралелно могат да бъдат предавани видео и аудио сигнали.

Освен това USB-C дава възможност за зареждане на устройства с до 15 вата при 5 волта и три ампера, което означава, че ще могат да бъдат захранвани и лаптопи. Най-радостното е, че цялата индустрия се обединява около този формат, което означава, че няма да има устройства с различни кабели.

При покупката на USB-C кабели трябва да се внимава за няколко неща. По-евтините варианти често не могат да използват пълния потенциал на техниката и кабелът ще се използва предимно за зареждане. За качеството на кабела подсказва корпусът на щекера, който при качествените кабели е от метал.

Снимка: AutoZeitung

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ама уточнявайте ги кои искаха по 300 евро за вграждането на USB-порт в автомобила! Защо така свенливо не ги споменавате. Да не би случайно да са ви спонсорите, че мълчите! И докато немците ги искаха тези пари от глупавите си фенове японци и корейци пущаха колите си със съвсем безплатни USB-портове. Повъзрастните сигурно помнят, че същото беше и за климатици, ел.стъкла, лети джанти, музика и т.н. От японците всичко идваше в стандартното оборудване, а немците ти вземаха една торба с пари.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    АйФонИндустри ( преди 4 години )
    Цялата индустрия включва ли ябълковият производител на украшения и бижута за ценители на естетиката?