IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover готви сензационен нов модел

Бъдещият Range Rover Crossover ще залага на дизайн, а не на проходимост

Land Rover готви сензационен нов модел

Британската компания Land Rover обяви появата на напълно нов кросоуър. Той ще се казва Range Rover Crossover, като ще се появи през 2021 г. и ще представлява повратна точка в стратегия на компанията.

Бъдещият модел ще бъде изграден на платформата MLA, която позволява използването на различни електрически силови агрегати. От компанията не разкриват други подробности, но според неофициални данни, Range Rover Crossover ще бъде най-ниският и най-стилен модел на марката.

Range Rover Crossover

Ако това се окаже факт, то новият модел ще бъде наистина знаков за британския производител, тъй като за първи път в историята му при създаването на нов автомобил ще се обърне повече внимание на дизайна и на комфорта, а не на високата проходимост.

Използването на платформата MLA позволява използването на два електрически агрегата - по един на всяка ос, което означава, че ще има и версия със задвижване на четирите колела. Заради по-малките размери в сравнение с напълно електрическата версия на Range Rover при бъдещия модел няма да може да се използва батерията с капацитет 100 кВт/ч. Но пък по-ниското тегло ще позволи на електромобила да изминава до 500 км с едно зареждане.

Range Rover Crossover

Снимки: Car

0 от 500