IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo обеща безплатно зареждане на купувачите на хибриди

Засега програмата Take Charge е достъпна само за Великобритания

Volvo обеща безплатно зареждане на купувачите на хибриди

Шведският производител Volvo се опитва да помогне на клиентите си за максимално използване на хибридите, които се зареждат от електропреносната мрежа. 

Затова притежателите на такива автомобили вече имат на разположение програмата Take Charge, която им осигурява безплатно зареждане за година. Предложението засега важи само за Великобритания, като от него ще могат да се възползват клиенти, които са купили PHEV-модел на марката от днес до 30 юни 2020 г.

Volvo XC40

В момента в хибридната гама на Volvo влизат всъдеходите XC40, XC60, XC90, комбитата V60 и V90, а също така и седаните S60 и S90. Освен това, компанията се опитва да създаде съвременна култура за използването на този тип автомобили, като повиши тяхната популярност сред клиентите си. Първата цел е през 2020 г. продажбите на хибридни модели на марката да бъдат увеличени до 20% общите резултати.

Според търговския директор на Volvo - Бьорн Ануол, предложената схема е разработена за демонстриране на ефективността на хибридните модели в качеството им на промеждутъчна стъпка или като пълна алтернатива на електромобилите. Сега повече електрифицирани автомобили се ползват с данъчни отстъпки и други компенсации от страна на властите. Те обаче са по-ниски от тези на изцяло електрическите модели.

Снимки: Volvo

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 4 години )
    Естествено,че зареждането трябва да е безплатно,иначе за какво да си купя електричка,не стига че са по скъпи,имат малък пробег.само *** могат да карат такива,защото е по скъпо,но *** народ,ще има и такива да ги карат.ха ха ха.