IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха тунинг на Skoda Kodiaq RS

Abt Sportsline вдигат мощността на семейния автомобил до 270 к.с.

Германци направиха тунинг на Skoda Kodiaq RS

Германската тунинг-фирма Abt Sportsline е специализирана в тунинг на автомобили от групата Volkswagen. Обичайно говорим за модели на Audi, сред които S- и RS-версиите, както и GTI и R-модели на Volkswagen.

Не толкова на преден план попадат моделите на Skoda, което донякъде е повлияно и от характера им на семейни автомобили. Това не попречи на Abt да доработи най-спортната версия на Kodiaq – RS. Серийните 240 к.с. от двулитровия турбодизел са увеличени до 270 благодарение на тунинг команден блок за 2261 евро.

Abt

В момента двулитровият турбодизел е официално най-бързият дизел на Нордшлайфе с време от 9:29,84 минути. Увеличението на мощността е допълнено и от други спортни детайли. С помощта на спортни пружини просветът е намален с три сантиметра. Това позволява на така или иначе динамичния чешки модел да изглежда още по-спортно и да подобри пътното поведение в завои.

Предлагат се и подходящи лети джанти с размер от 18 до 21 цола и цена на комплект от около 4 хиляди евро. Те са с до 40 процента по-леки от серийните, което се отразява добре на представянето. Иначе фирмата оставя каросерията на Skoda Kodiaq RS недокосната, тъй като дори с малките промени се постига голяма разлика.

Снимки: Abt Sportsline

Тагове: abt skoda kodiaq rs тунинг
0 от 500