IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа тъмната самоличност на Cullinan

Версията Black Badge получи допълнителна мощост и пренастроено шаси

Rolls-Royce показа тъмната самоличност на Cullinan

Компанията Rolls-Royce разшири "бунтарската" си гама Black Badge, като включи в нея и кросоувърът Cullinan. Този автомобил е получил по-мощен двигател, пренастроени шаси и трансмисия, а таванът му за първи път е озарен от изкуствено звездно небе.

Серията Black Badge, по уверение на Rolls-Royce, олицетворява тъмното алтер его (втората самоличност) на бранда. Тя е насочена към новаторите и бунтарите, които живеят против правилата. Това си личи от черния цвят на каросерия, като клиентът може да избира между 44 оттенъка, всеки от които се нанася на няколко слоя и е полиран поне 10 пъти на ръка.

Black Badge

Темата за нощта си личи и от покритата с черен гланц статуетка "Дух на екстаза", като в същото време кантовете на решетката на радиатора, дръжките на вратите на багажника, долните въздухозаборници и и тръбите на изпускателната система са в черен хром. Те си контрастират със сребристия монограм RR и гланцираните вертикални пръти на решетката на радиатора. За Cullinan Black Badge се предлагат също така ексклузивни 22-цолови джанти и червени спирачни апарати.

Новостите в интериора Rolls-Royce Cullinan Black Badge също са доста. Повечето декоративни елементи са от карбон и има триизмерен ефект, като са вдъхновени от съвременните трендове в архитектура. Всеки от тях е покрит с 6 слоя лак, който е съхнал 72 часа, а след това на ръка е полиран до блясък.

Black Badge

Таванът на всъдехода е с черна кожа и е украсен с "нощно небе", състоящо се от 1344 светодиода с ефект на падаща звезда. За първи път салонът на луксозния автомобил е получи и кожа с наситено жълт цвят Forge Yellow. Финалният щрих е символът на безкрайността на часовника, праговете и задните седалки. 

Под капака на Rolls-Royce Cullinan Black Badge, както и досега, е поставен 6,75-литров V12 с два турбокомпресора. Неговата мощост е увеличена от 571 к.с. и 850 Нм до 600 к.с. и 900 Нм. "Бунтарският" характер на всъдехода се подчертава и от пренастроената трансмисия и електронният педал на газта. Тази версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди (с 0,3 секунди по-бързо от стандартния Cillinan). Максималната скорост си е ограничена на 250 км/ч.


Още снимки - вижте в галерията.

В компанията вече приемат поръчки за Rolls-Royce Cullinan Black Badge, като засега няма информация за цените. При всъдехода те стартират от над 250 000 евро, което означава, че този вариант ще е значително по-скъп.

Снимки: Rolls-Royce

 

0 от 500