IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Audi измислиха как да спасят TT

Моделът става компактен електрически кросоувър

В Audi измислиха как да спасят TT

Именно стилното спортно купе е един от автомобилите, за който си мечтаят повечето шофьори, но практиката показва нещо съвсем различно - хората искат практични кросоувъри с по-голям пътен просвет и вместителен салон. Това е и причината, поради която малкото Audi TT ще изчезне от пазарите, съобщава Auto Express.

Все пак името на модела ще остане в гамата на германския производител, но то ще бъде дадено на компактен паркетен SUV с електрическо задвижване. Инженерите на Audi вече работят над такъв модел, който ще получи името Audi eTTron.

Съдбата на сегашните купе и роудстър TT е предрешена от представянето им на пазарите. За тази година Audi е продала 8756 купета и 3362 роудстъра, което се отчита като пълен провал от компанията. А направата на компактен електрически кросоувър няма да бъде проблем, тъй като ще се използва модулната платформа на Volkswagen Group за електромобили.

Новият кросоувър ще се разположи под Audi Q3 в гамата на марката, като ще бъде оборудван с най-модерни технологии, в това число изцяло сензорно управление, както и със система за автономно движение от трето ниво.

Снимка: Audi 

0 от 500