IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тази Pantera е най-щурото De Tomaso, което сте виждали

Под капака има 840 к.с., които идват от турбо и от механичен компресор

Тази Pantera е най-щурото De Tomaso, което сте виждали

Ако къстъм автомобилите от 70-те карат кръвта ви да закипи, не спирайте да четете. Автомобилът на снимките е De Tomaso Pantera от 1972-ра, пипнат с няколко следпродажбени подобрения. Най-значимите сред тях са два турбокомпресора и един механичен компресор. По-големи са спирачките, горивната система е модерна.

Автомобилът е имал само един собственик и според обявата е един от първите, внесени на американския пазар с козметичния пакет GT5, включващ задно крило, разширения на калниците и променена предница. Джантите са хромирани 15-инчови Gotti, а коланите са от TRW.

5,7-литровият V8 е допълнен от два турбокомпресора, монтирани върху индивидуални колектори, които захранват един задвижван с ремък механичен компресор. В двигателя също има промени. Буталата са ковани, повдигачите са ролкови, разпределителният вал е променен и е добавена високомощностна водна помпа. Цилиндровите глави са разпробити и полирани и картерът е с по-голям капацитет. В този си вид двигателят развива 840 к.с.

В момента автомобилът се продава на търг в Лонг Бийч, Калифорния като най-високата предложена цена към момента е 45 000 долара. С оглед на леко растящите цени на заводските Pantera е интересно до каква стойност ще достигне модифициран модел като този.

Снимки: Bring a Trailer

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500