IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последният De Tomaso отива на търг

Nuova Pantera е от 1999 г. и е дело на Марчело Гандини

Последният De Tomaso отива на търг

Последният автомобил в историята на компанията De Tomaso – прототипът Nuova Pantera, разработен от Марчело Гандини, ще бъде продаден на търг през септември от аукционната къща RM Sotheby’s. Според прогнозите, очаква се цената на концептуалния модел да достигне 100 000 британски лири.

Последният De Tomaso отива на търг

Nuova Pantera беше показан през септември 1999 г., като част от програмата за 40-годишния юбилей на автомобилната марка De Tomaso. Презентацията на машината води лично Алехандро де Томасо, основателят на компанията. Но моделът така и не стигна до серийно производство, а след смъртта на Алехандро през 2003 г. компанията прекрати съществуването си.

Последният De Tomaso отива на търг

Веднага след това прототипът попада при италиански колекционер на автомобили, който две години по-късно го продава на сегашния собственик на концепта. Той е направил и скромна реставрация, за да бъдат отстранени някои дребни дефекти, появили се по време на съхранението на колата. Прототипът е без интериор и естествено, не е в движение, на практика е само макет, но в аукционната къща се надяват, че за него ще има купувачи, тъй като Nuova Pantera е част от „италианската автомобилна история”.

 

Тагове: de tomaso nuova pantera
0 от 500