IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini ще покорява Нюрбургринг без спирачки

Електрическият Cooper SE се подготвя за необичаен рекорд

Mini ще покорява Нюрбургринг без спирачки

Mini обяви намерението си да постави необичаен рекорд на "Нюрбургринг". Не става въпрос обаче за най-бързо преминаване на пистата или за подобно постижение в класа. Пилотът на компанията ще се опита да измине дългата 20,8 км Северна дъга без да натиска спирачката на електрическия Mini Cooper SE.

Работата е в това, че почти всички съвременни електрически автомобили са оборудвани със система за рекуперация на енергията при спиране. Тя позволява колата да намали скоростта, просто като водачът махне крака си от педала на газта. Задачата на пилота ще бъде да определи с каква максимална скорост Mini Cooper SE е способен да преминава през завоите без натискане на спирачката.

Mini Cooper SE

Mini Cooper SE е оборудван с електромотор с мощност 184 конски сили и батерия с капацитет 32,6 кВтч, която осигурява пробег до 270 км. Моделът ще се появи на някои пазари до края на тази есен, а на останалите - в началото на следващата година. Още не е ясно кога ще се състои опитът за рекорд, нито кой пилот ще кара електромобила.

Снимки: Mini

0 от 500