IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се върна на Северната дъга

Задачата пред Model S е да свали още 15 секунди от времето (ВИДЕО)

Tesla се върна на Северната дъга

Компанията Tesla поднови изпитанията новите версии на Model S на пистата "Нюрбургринг". Видео с тестови прототипи на електромобилите беше публикувано в YouTube. Едновременно с това американците се готвят да отмъкнат званието "най-бърз електромобил с 4 врати на Северната дъга", което сега принадлежи на Porsche Taycan.

Германският модел успя в началото на септември да премине 20,6-километровото трасе за 7 минути и 42 секунди. Именно това време ще се опита да подобри новата модификация на Tesla Model S, която се казва P100D+ Plaid. Тя е построена на модернизирано шаси и е оборудвана с 3 електромомотора.

По време на предишните изпитания един от прототипите успя да запише време от 7 минути и 20 секунди, но то не е официално регистрирано. В Tesla са убедени, че след "някои промени в настройките" Model S ще успее да свали поне още 15 секунди от това време.

Снимка и видео: YouTube

 

0 от 500