IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вече ще блее като коза

Американската компания предложи щури възможности за персонализация

Tesla вече ще блее като коза

Ексцентричният милионер и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви поредната актуализация на софтуера за електромобилите на американската марка. След изтеглянето на ъпдейта, собствениците на моделите на Tesla ще могат да избират какъв звук ще издава колата им, за да предупреждава околните, като част от опциите са доста нестандартни.

Собствениците ще могат да инсталират шум на вятър, блеене на коза и дори звука от удар една в друга на две половинки от кокосов орех, имитирайки тропането на копита от филма "Монти Пайтън и Свещеният граал". Звуците могат да бъдат изтеглени от обширна библиотека от аудио файлове или дори да бъдат импортирани от собствена колекция. Те ще придружават движението на колата или ще се използват за сигнала на клаксона.

Предвижда се също така съвсем скоро моделите на Tesla да бъдат снабдени с функция на режима за безопасност Sentry Mode, която включва адски силно изсвирване на произведението "Токата и фуга в ре минор" на Йохан Себастиан Бах при опит за кражба на автомобила. При това произведението е преработено от експертите на компанията да звучи в хеви метъл вариант.

Tesla - злосторник

В момента една от функциите на Sentry Mode е възможността за използване на камери за видеонаблюдение, които записват случващото се около колата, когато тя е паркирана. Така преди няколко дни в щата Колорадо бе заловена жена, която надраска лявата страна на Tesla Model 3 с ключ. След като собственикът на колата пусна видео клипа в социалната мрежа, злосторницата - 57-годишната Мария Елена Химено, се предаде в полицията. Засега не е ясен мотивът за постъпката й, нито какво наказание ще получи. Застрахователната компания оцени щетата върху автомобила на 2000 долара.

Tesla - злосторник

0 от 500