IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth отбелязва 70 години с пощенска марка

Aвтомобилът със скорпион в ембелемата има над 10 000 победи в състезания

Abarth отбелязва 70 години  с пощенска марка

Abarth има повод за празнуване. Марката със скорпиона в емблемата става на 70 години и почита юбилея със своите фенове в рамките на "Abarth Days 2019". Специално за събитието бе издадена и колекционерска пощенска марка. Тя носи официалното лого „70 години“ и ще бъде разпространена в тираж от 60 хиляди броя от Филателния нумизматичен офис на Сан Марино.

Цената на марката е 1,60 евро и е нещо като must-have за феновете. На нея е изобразена оригиналната емблема със скорпиона и кариран флаг като отправка към повече от 10-те хиляди състезателни победи, които марката печели в историята си. Скорпионът е избран за символ, тъй като е зодиакалния знак на основателя на фирмата Карло Абарт (1909-1979 г.). Заедно с партньора си Армандо Сгалиарини той основава фирмата на 31-ви март 1949-а в Болоня, но скоро се мести в Торино, близо до централата на FIAT.

Abarth

Aрката е един от юбилейните детайли, които феновете на Abarth получават през настоящата година. Емблемата „70th Anniversary" е поставена върху всички автомобили от 2019-а. Заемки от историята откриваме в модела 595 SS. Детайли от него са вдъхновени от легендарния тунинг-комплект от края на 60-те години. Друга атракция е Limited Edition Abarth 124 Rally Tribute, който почита успехите на Abarth 124 rally.

Финалът на празненствата по случай 70-годишния юбилей ще бъде на 5-и и 6-и октомври със среща за феновете във футуристичния Milan Innovation District (MIND).

Вижте още снимки в галерията:

Снимки: Abarth

0 от 500