fallback

Това ли е най-големият късметлия на пътя?

Шофьорът на Nissan 350Z се отърва само с отрязан пръст след този инцидент

Собственик на Nissan 350Z със сигурност може да бъде считан за един от най-гоемите късметлии на света, след като върху автомобила му се обърна 40-тонен камион, а той се отърва с драскотини по лицето и един отрязан пръст на ръката, съобщава американското издание Time Union.

Инцидентът се е разиграл на шосе I-787 в окръг Олбани, щата Ню Йорк. Пристигналите на място спасителни екипи дори извадили чувалите за трупове, когато видяли напълно смачканата кола. Те повдигнали ремаркето със специални въздушни възглавници и открили, че водачът е почти невредим.

Пред пожарникарите мъжът обяснил, че се опитал да излезе от магистралата и задминал камиона отдясно. Шофьорът на спортната кола обаче не преценил скоростта и се ударил в мантинелата, която го отхвърлила под ремаркето.

"Той се смееше и беше безкрайно щастлив, че е оживял. През цялото време, докато се опитвахме да го извадим, той говореше с нас. А ние просто не можехме да повярваме, че това се случва. Няма как човек да оцелее след подобно нещо", коментира началникът на пожарната команда Томас Гарет. 

Според него, мъжът е извадил късмет, тъй като е бил изхвърлен към пътническото място на автомобила. Спасителната операция е продължила 30 минути, след което мъжът е откаран в местна болница.

Снимк: Time Union

fallback
fallback
Последни