IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Литва поръча 110 военни Unimog на Daimler

Една бройка от специално оборудвания камион излиза 205 000 евро

Литва поръча 110 военни Unimog на Daimler

В хода на преоборудване на армията си, Литва поръча на производителя на леки и товарни автомобили Daimler 110 броя от военния Unimog U 5000. Машините трябва да заменят по-стари модели Unimog, използвани в момента от военните. Новината бе съобщена от Министерството на отбраната на страната.

В рамките на подписан през 2015 г. договор на стойност 70 милиона евро, Литва ще поръча на Daimler общо 340 бройки от модела U 5000. 88 от тях вече са предадени, а останалите 142 автомобила трябва да бъдат доставени до 2021 г.

Армията на балтийската държава обновява автопарка си с военни машини от Германия. Литва, която е член на НАТО от 2004 г., граничи с руския анклав Калининград и след украинската криза е по-сериозно притеснена за сигурността си. Страната не спира да обновява въоражаването си с поръчки към ключови партньори от Алианса.

Снимка: Министерство на отбраната на Литва

Тагове: литва daimler unimog
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    НеНе ( преди 4 години )
    математиката не знам, но на теб словообразуването ти е като на съветска електронноизчислителна машина :D
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Съгласен, напълно. Също както военната логика: тъй като Литва граничи с Калининград и след Украйна е загрижена за сигурността си, се превъоражава с.... някакво количество небронирани транспортни камиони. Браво на тях! Ще разкажат играта на руснаците с тези унимози, само ония да опитат нещо!
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ДаДа ( преди 4 години )
    Математиката на новинописача, е като на второкласник с двойка.