IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Близо 3000 нови BMW и MINI гният на поле в Канада

Вече четвърта година колите очакват да бъдат претопени

Близо 3000 нови BMW и MINI гният на поле в Канада

През 2015 г. близо 3000 чисто нови автомобила от марките BMW и MINI попадат в буря на пристанището в канадския град Халифакс и са сериозно увредени от солената вода. Канадските власти забраняват експлоатацията им, след което машините са преместени в близост до Ванкувър, където седят вече четвърта година, съобщава Jalopnik.

В момента колите са разположени на площ, която е собственост на аукционната къща ADESA. Тя се е специализирала в продажбата на повредени превозни средства. Точният брой на автомобилите, произведени през 2014 г., е 2966, като те са били поръчани от дилъри на BMW, но така и не стигат до тях заради бурята. Съответно, след това те са били заменени с нови машини.

BMW

На открития "паркинг" претопяването си очакват BMW 2-, 3-, 4-, 5-, 6- и 7-Series, i3, i8, X1, Z4, M4, M6, а също така и Alpina B6. При MINI са бракувани коли от моделите Cooper, Coupe, Roadster, Cooper Convertible и Paceman, като все още не е ясно кога те ще бъдат унищожени.

Снимки: Jalopnik

0 от 500