IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите мултимедии според потребителя

Класацията на на J.D. Power показва, че проблемите с тези системи намаляват

Най-добрите мултимедии според потребителя

Американската агенция за проучване на качеството и удовлетворението на клиентите J.D. Power проведе поредната си анкета сред собственици на автомобили. Този път те трябваше да оценят мултимедийните системи на своите коли според представянето им през първите 90 дни след придобиването на превозното средство.

Основният извод от проучването е, че проблемите с аудио, комуникационните, навигационните и развлекателните системи намаляват за четвърта поредна година. Потребителите е трябвало да оценяват техните качество, дизайн, характеристики и цена.

мултимедия

От J.D. Power допълват, че повишената цена на всички тези системи е оправдана, като задоволството от тяхното качество се отразява и на оценката на самия автомобил. Агенцията все пак препоръчва на производителите на масови модели да започнат да предлагат по-често обновяване на системите, като това ще доведе и до увеличение на продажбите. 

Ето кои модели получават най-високи оценки от потребителите (разделени са по класове):

Малка кола: Hyundai Accent

Компактна кола: Kia Soul

Среден клас: Hyundai Santa Fe

Голяма кола: Nissan Titan

Малък премиум-модел: Mercedes-Benz GLA

Компактен премиум-модел: Genesis G70

Среден размер премиум: Audi Q8 и Porsche 911 (еднакъв резултат)

Голям премиум-модел: BMW 7 Series

Снимки: J.D. Power

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Жоро ( преди 4 години )
    Интересно ми е дали има и един клиент който да е пробвал всички системи и да ги е сравнил.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Achtung ( преди 4 години )
    Среден размер премиум Ауди Q8 и Порше 911, по несъвместимо изречение скоро не бях чел.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Рядко съм виждал по-*** статия: с какво една система в БМВ 7 е различна от тази в БМВ 5 или обратното: демек в средния премиум Аудито е по-добро, а в баш премиума БМВ-то....Тъпотия някаква, истината е, че в графата интуитивност и безопастност БМВ системите са най-добри почти 20 години насам, и то се вижда с просто око: от 2001 ай драйвът се усъвършенства и развива, а всички останали смениха по 3-4 системи за това време.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за да е валидно едно такова изследване, потребителите които са тествани, трябва да са ползвали поне 3-4 други мултимедии за да могат наистина да оценят текущата си подобаващо. Ако на някой му е първата мултимедия, дори да е дърво, той може да си я харесва диво...