IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

В първата тройка са още марките Porsche и Buick

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

Автомобилите с марка Lexus за шеста поредна година бяха избрани за "най-надеждните" в класацията на американската маркетингова компания J.D. Power. През 2010 г. победител в рейтинга е Porsche.
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Изследването е проведено между 33 600 американски шофьори, които е трябвало да разкрият с колко и с какви проблеми с техните автомобили са се сблъсквали през последните 12 месеца. Запитаните е трябвало да избират между 177 различни повреди, подредени в 8 категории. Отговорите им са образували среден резултат за 100 автомобила от дадена марка.

При Lexus са открити средно по 95 неизправности на 100 леки коли. Следва Porsche с 97, а в първата тройка е и американската марка Buick със 106 дефекта. На дъното са представителите на Smart, Ford и Dodge, чийто показатели съответно са 199, 204 и 208 повреди. Средният показател за цялата автомобилна индустрия е 152.

Класацията на J.D. Power:
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Освен това компанията е определила и най-надеждните автомобили в 19 различни сегмента. С най-много първи места в тази класация са моделите на General Motors - общо 8.

Победителите по класове:


Градски автомобил - Fiat 500

Малък автомобил -  Honda Fit

Компактен автомобил - Buick Verano

Компактен спортен автомобил - Mini Cooper

Компактен премиум-автомобил - Lexus ES

Средноразмерен автомобил - Chevrolet Malibu

Средноразмерен спортен автомобил - Chevrolet Camaro

Средноразмерен премиум-автомобил - Lexus GS

Голям автомобил - Buick LaCrosse

Компактен ван - Toyota Prius v

Миниван - Toyota Sienna

Малък всъдеход - Buick Encore

Компактен всъдеход - Chevrolet Equinox

Компактен премиум-всъдеход - Mercedes-Benz GLK

Средноразмерен всъдеход - Nissan Murano

Средноразмерен премиум-всъдеход - Lexus GX

Голям всъдеход - GMC Yukon

Лек пикап - Toyota Tundra

Тежък пикап - Chevrolet Silverado

От компанията допълват, че най-сериозно е увеличението - с 20% на повредите, свързани с мултимедийната система. Около половината от запитаните са разкрили, че имат проблеми при свързването на мобилните си устройства с Bluetooth, а 63% от анкетираните се жалват от системите за гласови команди. В същото време обаче са намалели - от 26 на 24 (на 100 автомобила), повредите в двигателите.

Снимка: Lexus

Тагове: j.d. power
0 от 500
  • #33
    0 rate up comment 2 rate down comment
    фен ( преди 8 години )
    И точно самарта на дъното на класацията - това е толкова проста кола че няма какво да им се развали бе - абсолютно измислена класация....
  • #32
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Нормално - те лексус имат малко модели - не е направена правилно класацията - тогава трябваше да питат и 100 собственика на S Класи, 100 на БМВ 7-*** серия, 100 на Ауди А8 пък да видим - Лексуса е върха на Тойотата - няма как да го сравниш с А каса или БМВ 1-ва серия. Класацията е сгрешена...
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 8 години )
    Пичове, това е просто класация на маркетингова компанията. Много на сериозно го взехте тоз материал. И за кво спорите за глупости, все едно има някакво значение. Всеки да си кара каквото ще!
  • #30
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия от J.D. Power не знам пари ли вземат от Тойота или са си направо компания на японците. Каква надеждност са видели в от 2010г. насам? Самоускоряващи *** на газта? Не работещи спирачки? Фалшиви еърбеци, които сами се отваряли и хвърчали някакви болтове, които убивали или най-малкото сериозно наранявали хората в купето? Това ли е надеждност? То е все едно да награждаваш всяка година ТЕЦ на въглища за Екологичен завод на годината. Все едно да наградиш Хитлер с нобелова награда за МИР.
  • #29
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В САЩ най-продаваните коли не са американски. Кога това ще се случи в Европа, а? Когато стане може пак да си говорим. В Европа се купуват доказани европейски *** само защото са европейски. Не е случайно и това, че слагат мита на яппнските, за да си продават навесите. Защо ги е страх да махнат митата? Защо Германия е единствената, която се противопоставя на това? Значи талибани са съгласни да се внасят, но най-добрите и здрави коли не. Баси логиката...
  • #28
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до: none ( преди 8 години )
    Пиян ли си, нaдрусан ли или по принцип не те слуша главата, но точно американците НЕ купуват и НЕ си карат американски коли!!!Американците карат предимно чужди коли!!!Погледни статистиката и ще се убедиш.Европееца е този, който е шовинист и кара предимно собствено боклучаво производство. Американеца е широко скроен човек, докато европееца е тесногръд еснаф, който иска да запази производството си, колкото и да е лошо то с непазарни методи, вместо да се стреми да го подобри и направи по-добро.
  • #27
    3 rate up comment 7 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Шевролет на първите места по надеждност. Най-добрата кола, която освен американците никой друг не купува. Ако вярвате в подобни американски класиции, то сигурно вярвате и че световният сбирщайн, като се роди трето поколение вече е чистокръвен американец ;). Има обаче нещо което може да се научи от тях. Американците си купуват и карат американски коли, с което подпомагат родната си индустрия. Европейците също трябва да купуваме европейски коли, за да създаваме работни места в Европа.
  • #26
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Alien ( преди 8 години )
    Kakvito i da gi pishete tehnologichno nai-razvitata darzava e United States of America! Silicon valley,silicon beach, v savremennia sviat nai mnogo patenti izlizat ot tam .A za voinite,voennite istoritzi tvardyat, che ot vremeto na drevniya Egypt do nashi dni po sveta e imalo nad 5000 voini(za voina se priema voenen konflikt s poveche ot 100 zhertvi).A stara pogovorka glasi ,che "VOINATA E MAIKATA NA VSICKO"
  • #25
    13 rate up comment 2 rate down comment
    тц тц тц .. ( преди 8 години )
    рено пак се прояви - докара и Нисан до последните места по качество и надежност!
  • #24
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Opel! ( преди 8 години )
    Buick Verano - или Опел Астра лимузина;Buick LaCrosse - всъщност Опел Инсигния.