IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota става мултибранд - ще прави яхти и самолети

Компанията пусна на пазара луксозен морски съд по марката Lexus

Toyota става мултибранд - ще прави яхти и самолети

Компанията Toyota ще направи реактивен самолет от бизнес-клас, който ще се появи на пазара под бранда Lexus. Това заяви пред изданието Cars Guide ръководителят на японския автомобилен производител Акио Тойода.

"Toyota ще се трансформира от автомобилна компания във фирма, произвеждаща различни видове транспорт. За да повишим ценностите на бранда Lexus, ние сме длъжни да бъдем не само на земята, но и във водата и въздуха", обясни Тойода.

Lexus LY 650

Босът направи това изявление при представянето на луксозна яхта, която също излиза под марката Lexus. Плавателният съд носи името LY 650, като премиерата му се състоя в Бока Ратон (щата Флорида). Разработката на яхтата е продължила около 2,5 години, като тя може да води до 15 човека на борда си.

Lexus LY 650 се задвижва от два 12,8-литрови дизелови двигатели Volvo Penta IPS, достъпни в 3 варианта на съвкупна мощност - 1050, 1200 и 1350 к.с. Най-мощната модификация развива скорост от 31,4 морски възли, което е еквивалент на 58,2 км/ч. Цената е 3,7 млн. долара.


Още снимки на яхтата - вижте в галерията.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #7
    12 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Хахаха,германофилчето с психичните отклонения пак се е развихрило!Този път не с коментари толкова,колкото с вота.Вместо да предприеме лечение по цял ден кисне във форума и се прави на интересен.И разбира се няма да пропусне тема за Тойота в която да не се изходи.
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Цъкаш ли ВАГи? Цъкай, цъкай... :)))
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    дрифт ( преди 4 години )
    Volvo, защото няма да вземат да разработват двигатели за ограничено производство. Volvo Penta е специализирана фирма за двигатели за лодки и от доста време няма нищо общо с автомобилите.
  • #4
    7 rate up comment 11 rate down comment
    abc ( преди 4 години )
    Toyota лодки, ама двигателите от Volvo...
  • #3
    18 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А пък ВАГ освен коли, вурстове и кетчуп не правят друго. Обаче, като им знам колите не бих рискувал да ям от хранителвите продукти, които произвеждат.
  • #2
    15 rate up comment 19 rate down comment
    Мой ( преди 4 години )
    Аз пък чакам сега да почнат сервизни акций за лодки и самолети.
  • #1
    15 rate up comment 18 rate down comment
    444 ( преди 4 години )
    Чакам сега немските марки да повторят. Да направят самолет. Представяте ли си, може би няма да излети, а да се задържи във въздуха да не говорим. :)