fallback

BMW E30 325i получи двигател от Tesla

Кабриолетът от 1992 г. стана адски бърз...и тих, разбира се (ВИДЕО)

В днешно време BMW 3-Series (E30) е невероятно популярен модел сред феновете на автомобилите. Собствениците му правят различни проекти, базирани на тази кола, но някои са в състояние да се откроят дори сред такова разнообразие. Един от тях е това BMW 325i Cabrio от 1992 г., който получи електромотор от... Tesla!

Автомобилът е създаден от Джон Волк, който отдавна се занимава с производството на проекти по поръчка. Преди няколко години той инсталира под капака на кабриото мощен американски LS V8 двигател. След това обаче започна да се интересува от електрически автомобили и замени V8 с електромотор от Tesla Model S P85. Всичко по автомобила Джон прави в собствения си гараж.

Джон използва два комплекта литиево-йонни батерии от Chevrolet Volt, способни да се зареждат чрез стандартни зарядни устройства. Такава конструкция осигурява 32 кВтч, които са достатъчни автомобилът да измине 160 кв. Към двигателя пък е прикрепен диференциал Quaife ATB, който върти задните колела с джанти Apex ARC-8 и гуми с размер 255/40R17.

Елементите на модернизираното предно окачване са взети от Koni и Ireland Engineering. Фирмата Ninestitch NYC пък поработи върху интериора на кабриолета, като го претапицира с плат, наречен M-Rain. В резултат на всичко автомобилът се оказа много бърз. Като Tesla. И също толкова тих, разбира се. А ако се съди по отзивите в интернет, Джон се е справил наистина великолепно.

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Да сложиш ел.мотор, който струва поне 10 пъти повече от колата е наистина голямо извращение. Да го беше сложил на някой масъл кар, а не на тази смешка, която ако не реве, трещи и пуши не е БМВ.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво.Немски кошник с американски двигател.USA the best!
  • #1
    Момичето с БМВ-то ( преди 4 години )
    Съсипали са го с тая тесла. Ако БМВ-то не реве като звяр значи не е БМВ!
fallback
Последни