fallback

"Лосовият тест" се оказа проблем за Toyota RAV4

Компанията оспорва твърденията на шведския екип, пробвал колата (ВИДЕО)

"Лосовият тест" е едно от изпитанията, които се оказват проблем за много автомобили. Сред тях се оказа и новото поколение на Toyota RAV4, което беше тествано от екип на шведското издание Teknikens Varld. 

Самото изпитания имитира заобикалянето на неочаквано появило се на пътя препятствие при скорост от 68 км/ч. Тестът е измислен именно от Teknikens Varld заради често излизащите на пътищата на Швеция лосове. Сега на него беше подложен и новият RAV4, като според изпитателите, автомобилът се справя с маневрата "много далеч от идеалното".

Журналистите отбелязват, че подобно действие с кросоувъра е много опасно, като една от причините е късната реакция на системата за стабилизация. В теста са участвали два варианта на RAV4 - бензинов и хибриден, като резултатът е почти еднакъв - кросоувърът реагира добре при първия завой, но когато гумите се завъртят в противоположна посока, машината подскача и за момент остава само на две колела.

Това не е първата подобна ситуация за модел на Toyota. Например, през 2016 г. шведското издание тества няколко пикапа, като при скорост от 59,5 км/ч Toyota Hilux едва не се преобърна при "лосовия тест". Тогава представители на японския производител дълго обсъждаха с журналистите случилото се и накрая бе взето решение системата за стабилизация да бъде калибрирана наново.

Сега от Toyota също много бързо реагираха на случилото се, като този път директно оспориха твърденията на шведската медия. Според японците, всичко с RAV4 е наред и клиентите не бива да се притесняват, тъй като тяхната безопасност е основният приоритет за компанията.

"Ние тестваме обстойно всички наши продукти, преди да ги пуснем на пазара. Изпитанията се провеждат по световните стандарти, като сред тях е и заобикаляне на препятствие на пътя. През 2016 г. обновихме процеса на тестване със същите процедури, които използва Teknikens Varld. Още при разработката си RAV4 премине успешно всички тестове, включително и този. Гарантираме на клиентите, „че могат да бъдат напълно сигурни в безопасността на автомобила", заявиха от Toyota.

Снимка: Toyota, видео: YouTube

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    ЗА Японците винаги безопасността е била водеща, колите им сами си ускоряваха, ербеците им те правят все едно са те гърмяли с бренеке, пикапите им се смачкват като стара волга, а джиповете се въртят по таван от края време. То на клипа се вижда че по зле от тоя бидон е само американската продукция те затова и там продават, никой европеец с малко акъл не купува такива теникета. Може да видят за справка теста на GLC или на Q5, и американците правят и са по добре от някои щатски коли.
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Нагледна демонстрация до къде ни докараха съвременните тенденции в автомобилостроенето, ама бате глей кви джанти 20' - хахаха.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    за толкоз пари, толко кола" "- не си мислете, че другите бидони са по-стабилни.Като цяло не стават, но хората са лесно манипулируеми и се поддават лесно на рекламите.
  • #2
    $$ ( преди 4 години )
    за толкоз пари, толко кола
  • #1
    Мистър Уейн ( преди 4 години )
    Купувайте си още джипове :)
fallback
Последни