IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Справя ли се Suzuki Jimny с "лосовия" тест? (ВИДЕО)

Това изпитание става все по-важно за новите модели

Справя ли се Suzuki Jimny с

Малкият всъдеход на Suzuki разполага с впечатляващи възможности на тежък терен, но какво предлага като сцепление и управляемост при появило се препятствие на хубав път? Отговор на този въпрос дават експертите от независимата компания KM77.

Всъщност Jimny от доста време не е проверяван в знаменития "лосов" тест, който се оказва проблем за много модели. В същото време, през последните години при подобни обстоятелства (излизане на голямо животно на пътя) са загинали много хора.

Suzuki Jimny

Идеята на теста е следната - да се провери как ще се държи автомобилът при опит да избегне внезапно появило се на пътя препятствие и съответно след като го избегне, да се върне в своята лента на движение с умерена скорост.

При скорост от 76 км/ч японският всъдеход определено не успява да се справи с маневрата. Кормилното управление реагира бавно, заради което водачът трябва да действа светкавично. Не му помага обаче и сцеплението на гумите.

Jimny не успява и при 71 км/ч, тъй като удря един от конусите. При 68 км/ч малкият всъдеход успява да покрие теста, като поучава удовлетворителна оценка. Тя се дължи на електронните системи за помощ на водача. А присъдата на експертите от KM77 е, че машината на Suzuki има по-добра управляемост от предшественика си, като при умерени скорости предлага приемливо ниво на безопасност.

Снимки: Suzuki, видео: KM77

0 от 500
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Jimny ( преди 5 години )
    Някой, ако се съмнява в качествата на тази кола да отиде в Алпите в Германия, Австрия или Швейцария и да види какво се кара по високопланинските пътища и с какво хората си ринат снега, Точно с тази кола са. Специално за нея са направили гребла, които се закачат отпред и отзад опесачители. когото да попитате във високопланинските райони за Jimny ще ви каже само добри думи. Уникален автомобил.
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Jimny ( преди 5 години )
    Колата е уникална! Карах я декември месец в Германия при представянето и в едно село до Мюнхен на специален полигон. Повярвайте, много добра машина е. Предното поколение също беше добро, но тази си има всичките екстри, като за съвременен автомобил, ЛЕД фарове и много други глезотии, а като бонис извън пътя е просто жестока. Няма спиране просто. Уникално съчетание на цена и висока проходимост. Немците и казват малката Г-класа. Новият 1,5 мотор е супер и супер икономичен. На теста даде разход 7,6
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Едни от марките с най-високи печалби са бюджетните марки. Причината не е, че са много добри, а че използват стари и евтини технологии, тънки ламарини и евтини пластмаси, почти пропускат шумо- и виброизолацията и пестят дори от неща като спирачките.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тази маневра е изпълнима само на полигон от тренирани хора!
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пак се изказа неподготвен ама нищо - ние сме ти свикнали на глупостите.Опашката от платежоспособни клиенти / не прошляци като теб / е за поне 6 месеца напред.А относно автомобилите им - щом успяват да реализират една от най-високите норма на печалба при масов бранд значи знаят какво да правят.
  • #1
    0 rate up comment 25 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Както казваше един башиш... Сузуки не успяха да направят мотциклет, сега се опитват и кола да правят. Явно не им се получава много.