IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Интересът към новото Suzuki Jimny надмина очакванията

Японският производител подготвя две нови версии на кросоувъра

Интересът към новото Suzuki Jimny надмина очакванията

Дилърите на Suzuki във Великобритания прекратиха приема на поръчки за новото поколение на кросоувъра Jimny. Причината е, че квотата, която страната има за модела, е напълно изчерпана.

Заради големия интерес към новия Jimny в Япония, компанията-производител засега ограничава сериозно квотите за износ. За Великобритания, например, са отделени едва 1200 бройки от модела, които вече са изчерпани.

07-4

Според някои експерти, ограничението на продажбите е изкуствено, тъй като двигателите на новото поколение на компактния всъдеход, не отговарят на екологичните стандарти. И Suzuku ще трябва да плати глоба за всяка продаден на Острова бройка от модела. Все пак, очакванията са през 2020 г. квотата за Великобритания да бъде увеличена на 2000 единици.

07-2

В същото време компанията подготвя два прототипа, създадени на базата на новото Jimny, които ще покажат в каква посока ще се развива моделът. Нова са товарен - Pick Up Style (на горната снимка) и екстремен - Survive (на долната снимка). Двете машини ще бъдат представени на автосалона в Токио, стартиращ в средата на януари.

Прототипът Jimny Sierra Pick Up Style се отличава не само по каросерията, но и по новата решетка на радиатора, както и по дървените елементи отстрани и допълнителните фарове на рокрива. При Jimny Survive са добавени метална защита на каросерията, лебедка и багажник.

07-3

Засега няма яснота за двигателите, които ще получат новите версии. Вероятно това ще бъдат мотори, с които Jimny се предлага в Япония – 660-кубиков R06A с мощност 64 к.с. и 1,5-литров атмосферен K15B, развиващ 102 к.с. И двата двигателя се съчетават с 5-степенна механична или с 4-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: Suzuki

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    е Г класа няма да е .Но е симпатична за спартанци-индивидуалисти.Лукса е далече от него.Ако е до 20 х.левчета ново става бомбон.и цвета е супер.
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    За Германия също всичко е изчерпано и се приемат само поръчки за следващата година. Като дългогодишен клиент на Сузуки бях поканен на представянето на модела октомври месец и имаше тест драйв на офроуд писта. Пробвах го. Машината е наистина невероятна. Проходимостта, която е главен коз на модела не се е променила спрямо старата, но екстрите, интериора, екстериора, визия и каквото се сетите са много подобрени. Шумоизолацията и двигателя са наистина ТОП! Малката Г-Класа го наричат в Германия. Мног ...