IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тества нов метод на боядисване

Процесът е по-екологичен, по-икономичен и щади силите на работниците

Audi тества нов метод на боядисване

Компанията Audi тества нов метод за боядисване на каросериите на своите автомобили, като това става в един от цеховете на завода на марката в Унгария, съобщиха от германския производител.

Първо, преди боядисването, върху автомобила се нанася специална паста, която херметизира местата на заварките. Това оказва положително влияние върху акустиката, защитава от ръжда и херметизира салона. Благодарение на този метод компанията няма проблем с избора на дебелина на използвания материл, а самото уплътняване се нанася по-бързо и по-качествено.

Audi боя

Новата технология е известна като цифрово уплътняване. Роботите нанасят супертънки струи от материала с максимална точност. Машините се настройват от специално обумени по-рано специалисти, като извън каросерията не попада нито частица от материала, което спестява средства на компанията, а също така намалява теглото на автомобила. Процесът също така се отразява положително на аеродинамиката и съкращава изхвърлените в атмосферата вредни емисии.

Освен всичко, този метод е полезен и за работниците в цеха за боядисване, тъй като значително опростява тяхната работа. Процесът икономиства време и подобрява качеството, категорични са от Audi.

Снимки: Audi

0 от 500