IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi направи всъдеход с дронове вместо фарове

Задните седалки на коннцепта AI:Trail стават хамак

Audi направи всъдеход с дронове вместо фарове

На автосалона във Франкфурт компанията Audi представи четвъртия модел от семейство Al. Това е електрическият всъдеход AI:Trail, който се присъединява съм Aicon, AI:Me и AI:Race (по-рано известен като PB18 e-tron).

Концептуалният Audi AI:Trail съчетава приемуществата на автономното управление и всъдеходни характеристики. Вместо монитори, на които да се излъчва картина от видеокамери, се използват прозрачни панели с голям обзор върху обкръжаващата автомобила среда. А проекционният дисплей излъчва данни директно на пътя пред водача.

Audi AI:Trail

Дължината на машината е 4,15 метра, което я праща в класа на леките кросоувъри. Височината от 1,67 метра и 22-цоловите джанти обаче я превръщат в сериозен всъдеход. Пътният просвет е 34 км, което позволява преодоляването на препятствие от 0,5 метра.

Каросерията на автомобила е от високотехнологична стомана, алуминий и карбон. Благодарение на тези леки материали теглото на всъдехода е 1750 кг., като в него влиза и тежката батерия. В салона могат да се поберат до 4 човека, като липсва лост за скорости, а има само волан.

Audi AI:Trail

Мястото на водача прилича на кабина на хеликоптер, а стъкленият покрив предлага още по-добра видимост. Предно и задното стъкло се махат, предвидено е и специално място за мръсни вещи - например, кални обувки. Праговете излизат навън, като така се улеснява качването в машината, както и товаренето на багажа. А задните седалки напомнят на хамак, като той може да се сваля и сгъва.

Вместо с традиционните фарове за дълги и къси светлини, Audi AI:Trail е оборудвано с 5 дрона с електрическо управление и вградени матрични светодиоди. Те летят пред машината и осветяват пътя, като могат да се приземят както на покрива, така и в багажника, където да се заредят. Камерите им предават картина в салона чрез връзка WLAN, като записаното видео веднага може да се качи в социалните мрежи.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Audi

 

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Offroader ( преди 4 години )
    Офроуд машините трябва да дават по-механично чувство за управление, по-директна връзка с машината и колкото се може по-упростена технология. Тази машина изглежда не толкова като машина за удоволствие от преодоляването на пресечен терен, колкото машина за фукане пред кифли, приятели и най-вече за споделяне в социалните мрежи. Удоволствието не е във демонстративността, а в изживяването. Изглежда тук отново е нарушено златното правило - ако нещо работи добре, не се пипа.
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    оНУфРИ ( преди 4 години )
    3 гълъба стояли върху жицата. Единия решил да литне. Колко останали? Отговор - 3бр. Намерението НЕ ПОРАЖДА действие. Същото е и с картинките на гореспоменатите.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    anon ( преди 4 години )
    eee, щом може да се качи в социалните мрежи го купувам веднага.
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 4 години )
    Какъв е този просвет от 34км?! Хора, четете си статията поне веднъж преди да я пуснете.