IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

G-Class все пак получи V12 мотор

Новият проект на Brabus е оценен на повече от 600 000 евро

G-Class все пак получи V12 мотор

Последният автомобил на Mercedes-Benz с 12-цилиндров двигател беше специалната серия на седана AMG S 65 под името Final Edition. След това компанията се отказа от тези агрегати заради жестоките екологични стандарти, но те не важат за тунинг-ателиетата.

Затова и в тайните лаборатории на Brabus беше създаден нов чудовищен всъдеход - G V12 900, като именно тези цифри и букви разкриват част от характеристиките на модела. Това е един от най-мощните, най-бързи и най-скъпи всъдеходи в историята, като под капака му е поставен 6,3-литров V12 с мощност 900 к.с. и 1500 Нм максимален въртящ момент (той е ограничен на 1200 Нм). Моторът работи с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Brabus

Близо двукратното увеличение на мощността е постигнато благодарение на увеличение на работния обем, на новите турбокомпресори и изпускателен колектор, както и на още някои подобрения. Крайният резултат е ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и максимална скорост, ограничена на 280 км/ч.

Към това трябва да се добавят разширените калници, 24-цоловите джанти и допълнителните елементи от карбон, подобряващи аеродинамиката. Окачването с адаптивни амортисьори и интериорът също са изцяло преработени.

Brabus

Всъщност, цялото име на този автомобил е Brabus G V12 900 "One of ten", което подсказва, че той ще излезе в ограничена серия от 10 бройки. Цената на всяка от тях е 605 000 евро, което е близо 4 пъти повече от сумата, за която може да се купи версията Mercedes-AMG 63 с мощност 585 к.с.



Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Brabus


 

0 от 500