IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brabus показа най-бавния си автомобил

Този Mercedes V-Class вдига 210 км/ч, но е по-скъп от Porsche 911 GT2 RS

Brabus показа най-бавния си автомобил

Прочутото германско тунинг ателие Brabus "напомпа" дизеловия миниван Mercedes V-Class и го пусна за продажба на цена от 296 400 евро. Това го прави по-скъп от състезателно Porsche 911 GT2 RS.

В същото време миниванът явно не блести с производителност - четирицилиндровият му дизелов двигател е подсилен до 231 коня и е способен да развие максимална скорост от 210 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,8 секунди.

По екстериора на този V-Class е трудно да се каже, че той струва близо 300 000 евро, тъй като каросерията е претърпяла много скромни промени: предната броня е "понатежала", вместо логото на Mercedes стои това на тунинг ателието, а джантите са заменени с 19-инчови Brabus Monoblock.

Много по-големи промени има в интериора, който се е превърнал в удобна мини-къща на колела: седалките са тапицирани със светла кожа Nappa, добавени за функции за масаж и за памет, както и вентилация и отопление. Между другото, всички държачи за чаши също са снабдени с нагревателни и охлаждащи елементи.

Освен това в салона има електрически завеси, много USB-портове, както и амбиентно осветление. За да не скучаят пътниците, са инсталирани два малки индивидуални дисплея отстрани на задните седалки, а зад тях е поставен 21,5-инчов телевизор, свързан с Apple TV и PlayStation 4.

Снимки: Brabus

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500