IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представи най-мощния роудстър на планетата

Новото 812 GTS получи атмосферен V12 двигател с 800 к.с.

Ferrari представи най-мощния роудстър на планетата

Компанията Ferrari представи най-новия си модел 812 GTS. Роудстърът  получил V12 двигател с 800 к.с., което го прави най-мощния сериен автомобил в света в този клас.

Машината се появява точно 50 години след дебюта на последния модел с приставка  Spider и мотор V12, - Ferrari 356 GTS4. Роудстърът с предно разположение на двигателя се различава от едноименното купе по усилените предни стойки и стъклената преграда зад седалките.

Ferrari 812 GTS

Именно тя е една от новостите, с които инженерите на Ferrari са оборудвали колата. Целта е да се намали шума от мотора в салона, като преградата е с електрическо управление. Тоест, по всяко време водачът може да я вдигне, за да се наслади на звука на V12 двигателя.

Самият агрегат развива 800 к.с. и 718 Нм въртящ момент, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди. До 200 км/ч роудстърът 812 GTS ускорява да 8,3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 340 км/ч.

Ferrari 812 GTS

Както и при представеното ден по-рано Ferrari F8 Spider, покривът на суперколата се вдига или прибира за 14 секунди. Неговата конструкция добавя 75 кг. към теглото на автомобила и затова инженерите е трябвало да усилят окачването и да преработят амортисьорите.

Това не е последната новина от Маранело за тази година. Италианците ще представят хибридна суперкола с V6 двигател и така премиерите на нови модели за тази година ще станат пет - купето F8 Tributo, хиперколата SF90 Stradale, както и роудстърите F8 Spider и 812 GTS.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Ferrari

0 от 500