fallback

Toyota създаде ново шаси за компактни автомобили

Платформата GA-B позволява да се произвеждат модели с различни каросерии

Toyota започна постепенна подготовка за дебюта на новото поколение на Yaris, което трябва да бъде показано догодина, като представи ново шаси за модела. Архитектурата, наречена GA-B, е производна на платформата TNGA, която лежи в основата на европейските версии Toyota - от Prius и Corolla до Camry и RAV4. Японската компания твърди, че целта й е "да подобри дизайна и експлоатационните характеристики на малките автомобили".

Най-важното е, че платформата GA-B позволява променлива дължина на колесната база, ширина и височина, което предполага, че Toyota в крайна сметка ще разшири моделната си гама от малки автомобили. Твърди се, че дизайнерите имат "свободата да придават индивидуален облик на всеки нов модел" с новата платформа.

Японският автомобилен производител твърди, че усъвършенстваните методи за дизайн дават на шасито GA-B "много твърда основа". То може да се адаптира към различни схеми на окачване, включително към торсионна греда или многоточково, като се намеква за факта, че по-скъпите модели, използващи шасито, ще се възползват от по-модерна настройка.

Допълнителен акцент е поставен върху понижаване центъра на тежестта на автомобила, което, според Toyota, осигурява "по-привлекателна позиция за шофиране" с волан, който може да бъде монтиран до водача. Освен това колелата са в най-отдалечените ъгли на шасито, което позволява къси надвеси на каросерията и увеличава максимално вътрешното пространство.

Снимки: Toyota

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи, ти на лекар ходил ли си скоро? Ходи спешно, че нещата не са добри, като чета, какви ги каканижеш!
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Мен ми е жал за теб, тях не ги мисля.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Уфффг, жалки са!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Браво, малки жълти другари. Само 10 години след конглокенцията.
fallback
Последни