IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Системата за мониторинг на пътниците става задължителна

Целта е да се предотврати забравянето на деца на задната седалка

Системата за мониторинг на пътниците става задължителна

В последните години редица брандове въведоха технология за мониторинг на пътниците на задната седалка. Сега тя ще стане много по-широко разпространена, защото Асоциацията на световните автомобилни производители се ангажираха да направят технологията стандартна на практика за "всички леки и лекотоварни автомобили" до 2025 г.

Сред производителите на автомобили, които обявиха намерението си да въведат система за контрол на присъствието на пътниците на задната седалка, са Alfa Romeo, Honda, Audi, BMW, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, GM, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Maserati, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Subaru, Toyota, Volkswagen и Volvo. Това е огромна коалиция и всеки производител ще получи свободата да внедрява системата когато реши, но не по късно от 2025 г.

Мониторинг на задната седалка

Всяка разработка ще включва функция, която позволява на шофьора да разбере дали някой не е останал на задната седалка. Ако системата определи, че там има някой, тя ще издава звукови и визуални сигнали, за да напомни на водача за необходимостта да провери седалката, преди да заключи колата. Според експерти над 800 деца са починали от топлинен удар от 1998 г. насам и много от тези смъртни случаи са резултат от това, че шофьорите са ги забравили на задната седалка.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Steffan ( преди 4 години )
    Това е още едно излишно нещо. А води до оскъпяване на автомобилите.
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Стефан ( преди 4 години )
    То за 800 случая в цял свят от милиарди автомобили това е много малък дял, че да се въвежда някава нова система , та да се включват нови пискалки, безброй станаха вече. Как хората караха и без всички тези системи, поне половината от които ненужни.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво събиране на данни, вие идЕоти ли сте? Това са едни обикновени тензодатчици на всяка седалка, които повечето коли ги имат от поне 15 години и се ползват за предупреждението за непоставени колани. Единственото ново е, че ще напишат няколко реда код да предупреждава при изгасен двигател и отваряне на шофьорската врата.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами те на запад какви мислиш, че са! Това са тотално изперкали хора. Ама тотално и ние полека-лека отиваме натам. На запад е съвсем нормално да гледаш хората да вървят и да си приказват сами. Държат се толкова неадекватно понякога, че е страшно. Та децата ли няма да забравят. Та те по магистралите ги забравят дори. Спрат за почивка и тръгнат без някое от тях. Да не говорим за големите търговски центрове. Там е масово да отидат на шопинг и да си забравят детето вътре.По радиостанциите съобщават..
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Не мога да си представя как може да си забравиш детето в колата...Трябва да си тотално издухал!
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    забравил си детето да не е мобилен телефон
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    гост ( преди 4 години )
    Поредното събиране на данни. Отделно да спрат настъплението на китайците.