IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra показа първия си електрически модел

Кросоувърът Tavascan е базиран на платформата MEB

Cupra показа първия си електрически модел

Компанията Cupra разкри нов концептуален модел - Tavacan. Изцяло електрическият кросоувър ще бъде представен на автосалона във Франкфурт, като това е първият автомобил на ток на марката, която доскоро беше част от SEAT.

Моделът е изграден на платформата MEB, като за захранването му се използва батерия с капацитет 77 кВт/ч, която е монтирана в пода. Tavascan разполага с два електромотора – по един на предната и на задната ос. Така общата мощност на задвижващата система достига 302 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,5 секунди. Пробегът с едно зареждане, според нови цикъл WLTP, е 450 км.

Cupra Tavascan

Електромобилът разполага с LED фарове, светещо лого на марката, въздухопроводи на предните капак и броня, както и прибиращи се дръжки на вратите. Има още заден дифузьор, слети в едно стопове и 22-цолови лети джанти.

В салона са поставени четири отделни седалки, оборудвани с говорители, както и система за свързване със смартфон. Воланът разполага с бутони за избор на режима на шофиране и стартиране на електродвигателите. Пред водача са разположени 12,3-инчов контролен панел, както и 13-инчов дисплей на информационно-развлекателната система. Част от детайлите пък са покрити с алкантара, кожа и карбон.


Още снимки - вижте в галерията

Снимки: SEAT


 

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 хахаха живей си в балнче и не се образовай - и без друго явно толкова си можеш.. в коя статия прочете, че Сеат е куча марка? Поне не се излагай с *** изказвания... ако можеш.
  • #4
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е нужно да прави тест драйв за да знае че Сеат е куча марка. Има ревюта по automotorsport там може да разбереш колко е скапана.Обаче като дизайн е много красиво - доживяхме Сеат да имат по-красив прототип от БМВ - и по конкретно IX5
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 опитваш се да си модерен (eлектрически коли), но не можеш да се откъснеш от миналото и от старите закоравели и не подкрепени от факти аксиоми. Напр. Сеат са еди-кви си и никога няма да си купя.. ти покара ли, провери ли тестове по нета, пита ли някой с такава дали е доволен? най-вероятно не, но пък си капацитет и знаеш кое как е без допълнителни подсказки. Нека ти подскажа - Сеат от 10 години поне не са това което бяха 90те и ранните 2000-2005 ;)
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Макарон ( преди 4 години )
    Аз доколкото си спомням, колите са превозно средство, не развлечение. Дизайнът е страхотен!
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Радва ме че е електрическа но никога не бих си купил Сеат. Тая марка е по-скучна от тойота.