IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen потвърди излизането на комби Arteon

Моделът в стил Shooting Brake ще се появи на пазара през 2021 г.

Volkswagen потвърди излизането на комби Arteon

Слуховете за появата на комби-версия на Volkswagen Arteon в стил Shooting Brake вървят още от 2016 г., но едва сега германският производител ги потвърди, макар и косвено. От компанията обявиха официално плановете си за завода в Емден, където ще се сглобява този модел.

От Volkswagen разкриват, че започват преоборудване на предприятието и подготовката за производство на електрически модели в него. За тях ще бъде използвана платформата MEB. Едновременно с това, в Емден ще продължи сглобяването на седана и комбито Passat, на лифтбека Arteon, както и на напълно нов модел в стил Shootong Brake.

Част от корпусите на завода ще бъдат разширени, а други - съборени и построени на ново, съобщават от Volkswagen. Целият процес о реоборудване на предприятието трябва да бъда завършен през 2021 г., когато ще стартира и производството на новия модел.

Според информация на изданието Motor1, бъдещото комби Arteon ще получи и разработен наскоро 6-цилиндров бензинов турбодвигател, който е по-мощен от сегашния си аналог с 276 к.с. и 350 Нм въртящ момент.

Снимка: Motor1

0 от 500