IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen подготвя R-версии на 3 нови модела

До края на годината два кросоувъра и лифтбекът Arteon ще станат „спортисти”

Volkswagen подготвя R-версии на 3 нови модела

В момента в гамата на германския производител Volkswagen има само един модел – Golf, с приставка R към името си, но това съвсем скоро ще се промени. Според Auto Bild, до края на 2018 г. семейството с R-модели на марката ще се попълни с поне трима нови членове – кросоувърите Tiguan R и T-Roc R, както и лифтбека Arteon R.

Volkswagen подготвя R-версии на 3 нови модели

За подобни намерения на компанията се говори от известно време, но вече е известно и на какви двигатели ще разчитат новите версии. Например, модификацията T-Roc R ще получи мотора на Golf R. Това е бензинова турбочетворка EA888 TSI с обем 2,0 литра, която е сериозно модернизирана. Тя е получила преработени цилиндри, бутала, по-голям интелкулер и турбина. Мощността на мотора е 300 к.с. и 380 Нм въртя момент.

Volkswagen подготвя R-версии на 3 нови модели

На свой ред Volkswagen Tiguan R ще ползва двигателя на Audi RS3. Това означава, че кросовуърът ще получи 5-цилиндров TFSI с обем 2,5 литра. Неговата мощност при модела на Audi е 400 к.с. и 480 Нм въртящ момент, но за Tiguan R тези стойности може да бъдат различни.

Volkswagen подготвя R-версии на 3 нови модели

Що се касае до Arteon R, при него „напомпаната” версия ще получи 3,0-литров VR6, чиято мощност ще превишава 400 к.с. В момента най-мощната модификация на лифтбека разполага с 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра и мощност 276 к.с.

Снимки: Volkswagen

0 от 500