IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спецовете от AMG се добраха и до бейби G-Class

Версията GLB 35 4Matic получи двигател с 306 к.с.

Спецовете от AMG се добраха и до бейби G-Class

Подразделението на Mercedes-Benz - AMG, представи снимки и технически характеристики на модела GLB 35 4Matic. Така компактният кросоувър, който се предлага с 5 и 7 места се присъединява към най-малките спортни модели на марката - хечбека A-Class, и седана и комбито CLA.

Под капака на автомобила е поставен 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, който развива мощност от 306 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Той позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди и развиване на максимална скорост от 250 км/ч. За тези показатели помагат 8-степенната роботизирана скоростна кутия AMG Speedshift DCT 8G и системата за задвижане на четирите колела AMG Performance 4Matic. Системата за стабилизация има 3 режима на работа, но не може да се изключи напълно.

Mercedes-AMG GLB 35 4Matic

В базовото оборудване е включена функцията Race Start за бързо потегляне от място. А системата AMG Dynamic Select предлага 5 режима на работа, като сред тях са такъв за движение по хлъзгав път, както и Sport+. Водачът може да избере и индивидуален режим, в който сам прави всички настройки.

Във външния вид дизайнерите са заложили на стила на по-големите кросоувъри на Mercedes-AMG. За първи път на модел с индекс 53 се появява такава решетка на радиатора, има също така задна престилка с кръгли тръби на изпускателната система, спойлер на покрива в цвета на каросерията и нови джанти с размер 19, 20 или 21 цола.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500