IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus пенсионира два модела догодина

Японците се отказват от GS и IS, които ще отстъпят място на кросоувъри

Lexus пенсионира два модела догодина

През 2020 г. компанията Lexus ще прати в историята два от моделите си, които ще бъдат заменени от нови кросоувъри, съобщава изданието CarsDirect.

Първите промени ще засегнат моделното семейство GS. На световните пазари най-достъпната версия е GS 300, но нейното търсене е слабо и затова производството на този автомобил ще бъде спряно още до края на 2019 г. В момента той се продава на стартова цена от 47 885 долара.

Lexus GS F

В същото време версията GS 350 стартира от 52 420 долара, като тя заедно със спортната модификация GS F (на снимките), чиято начална цена е 84 600 долара, ще се задържат на пазара до края на 2020 г. А след това ще бъдат пенсионирани, като мястото им на конвейера ще заемат нови кросоувъри.

Подобна ще бъде съдбата и на седана Lexus IS. Неговото търсене също намалява и японската компанията не вижда смисъл да продължава да го произвежда и предлага. Този модел бе пуснат още през 1999 г., като луксозна версия на Toyota Altezza, докато GS се появи през 1993 г., а преди това в Япония се продаваше като Toyota Aristo.

Снимки: Lexus

0 от 500