IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски седан подобри два рекорда на "Нюрбургринг" наведнъж

Lynk&Co 03 Cyan Concept е най-бързият автомобил с 4 врати, както и с предно предаване

Китайски седан подобри два рекорда на

Китайският седан Lynk&Co 03, подготвен от отбора в световния шампионат за туристически автомобили (WTC) - Cyan Racing Team, подобри два рекорда на легендарната писта "Нюрбургринг". 

Автомобилът записа време от 7 минути и 20,14 секунди, което го превръща в най-бързия седан на Северната дъга, създаден на базата на масов модел. Постижението е с 3 секунди по-бързо от това на досегашния рекордьор Jaguar XE SV Project 8, поставено през юли.

Lynk&Co 03 Cyan Concept

Китайският модел измести от първото място и Renault Mégane RS Trophy R, който с постижение от 7 минути и 40,1 секунди беше записан официално като най-бързия автомобил с предно предававе на "Нюрбургринг".

Новият рекордьор се задвижва от 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, който развива мощност от 521 к.с. и 504 Нм въртящ момент, но все още не е ясно в какъв вид ще достигне този мотор до пазара. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,4 секунди, а максималната скорост е 310 км/ч.

Lynk&Co 03 Cyan Concept

Подобно на туристическия автомобил, на който е базиран, новият рекордьор се отличава по големия преден сплитер, разширените калници, престилките от карбон и голямото задно крило.

Премиерата на Lynk&Co 03, който е изграден на платформата CMA на Volvo и китайския производител Geely, се състоя през 2018 г. на автосалона в Пекин. На местния пазар седанът ще се предлага с бензинови и хибридни двигатели, като се очаква до края на годината моделът да започне да се продава и в Европа.

Lynk&Co 03 Cyan Concept

Снимки: Geely

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    До 6 коментарите,под клипа от хора,които са запознати с управлението на този автомобил са,че този,който прави теста въобше не е на ясно с техниката на управление на този втомобил,защото тя е специфична. А, иначе просто го определят,като страхотен.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До "Хе хе хе!&q ( преди 4 години )
    Д*билче, вземи да завършиш първо 3-ти клас поне, пък тогава пиши за коли. "вопще" => Въобще - три (3) грешки в една дума. Не искам да живея в новия свят на недоносени ид*одчета,,,: -(
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    т.нар. "рено-алпин" е най-смешната кола в лосовия тест - крайна неустойчивост на завои! вопще видяла жабата (рено), че подковават коня (порше), та и тя ...ето да се посмеете - няма по-голяма шитня от това:https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc&t=26s
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Хохо ( преди 4 години )
    Виждаме Инфинити кви продажби имат изтеглят се поради липсата им ама нещо си се облъчил и приказваш врели некипели.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Хихи ( преди 4 години )
    Е че те японските затова нямат стигане по продажби щото все ги подценявате.
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Хехе ( преди 4 години )
    Е че те японските освен тайота фалират през две три години кво да ги подценяваме те са си зле.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Преди време... ( преди 4 години )
    така пренебрежително са се отнасяли към японските автомобили, след това с корейските, сега с китайските.
  • #1
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Хехе ( преди 4 години )
    Хахаклоуни новият Алпин прави 0-100 за 4.4 с 1.8 литров двигател с 292 коня тия от 510.Китайците са следващите жълти грабдомани след американците дето от биг блок 600 коня на 400 метра падат от по-слаби коли.Закъснели са обаче с 30-40-50 години.Тия коли вече не покриват новоте еко стандарти.