IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lynk & Co показа своята версия на Volvo S40

Седанът 03 дебютира на изложението в Шанхай

Lynk & Co показа своята версия на Volvo S40

Lynk & Co, новата марка от собственика на Volvo, ще представи на автомобилното изложение в Шанхай концептуалния си седан 03, който ще е много близък до бъдещата серийна версия. Тя ще бъде изградена върху платформата CMA на Volvo.

Lynk & Co показа своята версия на Volvo S40

Китайският гигант Geely, който купи Volvo от Ford, създаде Lynk & Co с мисъл най-вече за европейския и северноамериканския пазар. Автомобилите от марката ще са малко по-достъпни ценово от Volvo и ще наблягат на свързаността и новите технологии, за да привличат по-младото поколение. 

03 ще използва много конструктивни решения и цели компоненти от следващото поколение на Volvo S40. Дизайнът на автомобила е в рамките, зададени от кросоувъра 01, като тук има някои чисто спортни елементи – като сдвоения ауспух отзад, както и директни заемки от 01 като L-образните стопове.

Lynk & Co показа своята версия на Volvo S40

Все още няма информация за техническите данни на Lynk & Co 03, но се очаква схема на задвижване, която да е близка до тази на 01 – 1,5-литров бензинов турбо мотор, който работи съвместно с електромотор.

Серийната версия на 03 ще е позиционирана близо да Volvo S40, така че гамата двигатели на луксозното китайско предложение в този клас ще е сходна с тази на S40 – 3- и 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори.

Lynk & Co показа своята версия на Volvo S40

Друга силна страна на 03 ще е възможността да се използват богатата гама системи за безопасност, които ще се появят при S40 и които са създадени с идеята да се използват при платформата CMA.

Lynk & Co планира да лансира първо кросоувъра 01 в Китай, като това трябва да стане в последното тримесечие на тази година, а премиерата на 03 най-вероятно ще е в началото на 2018 година. Що се отнася до другите пазари – 01 трябва да се появи в Щатите и Европа през 2019, а малко по-късно ще дойде ред и на 03.

Тагове: volvo geely volvo s40 lynk&co
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Шведски ковач ( преди 7 години )
    Китайски или не, няма да споря ама това е марката която показа че различното се продава...Те се върнаха към ръбатия дизайн и направиха най-добрата си финансова година!А тия дето се кефят на новото Q7 да го разгледат после да видят кога шведите показаха новото XC90 и да осъзнаят че карат копието, как не ги досрамя да се опитат да копират и ЛЕД чукa във фара :D
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    разликата между двата модела ще е в емблемите а качеството китайско
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Тя ще бъде изградена върху платформата CMA на Volvo."
  • #3
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как да го пише, като ги правят в Китай, на китайски платформи. Чети бе, главо дърена!
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Идиот ( преди 7 години )
    Четене с разбиране знаеш ли какво е? Някъде да прочете, че Волво взимат, копират, използват и т.н. части от китайците? Щото то пише точто обратното!
  • #1
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нека пак някой да обяснява, че колите на Волво не са китайска до последното болтче. Волво? Не, благодаря!