IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци направиха нов автомобилен ключ

Иновативното устройство дебютира в Lincoln Aviator, чака се и моделите на Ford

Американци направиха нов автомобилен ключ

В днешно време е трудно да си представим живота без кола и смартфон. В тази връзка, Lincoln реши да ги комбинира в технологията Phone As A Key, която ще дебютира в новия всъдеход Aviator от моделната 2020 година.

Технологията може да се използва с помощта на приложение, наречено The Lincoln Way, което обещава да премахне необходимостта от носене на отделен ключ за автомобила. Използвайки обикновен телефон, собственикът ще може да контролира ключалките и капака на багажника, да стартира и спира двигателя и друго.

Lincoln Aviator

Приложението е достъпно както за Android, така и за iOS версия 9.0 и по-нова. За да работи, е необходима само интернет връзка или обикновен Bluetooth, когато първото не е налично. За комуникация с автомобила са инсталирани 11 антени. Собственикът също така ще може да прави в приложението определени настройки на седалката и волана. Освен това системата може да запаметява до четири цифрови "ключа" в допълнение към стандартните интелигентни ключове.

В случай, че батерията на устройството е изтощено или то е откраднато, собственикът може да влезе в автомобила благодарение на цифровия панел на вратата, като в някои модели на Ford. Предвидено е също така дистанционно блокиране на устройството в случай на кражба.

Lincoln Aviator

Подробности за новия Lincoln Aviator все още се пазят в тайна, но приложението Phone As A Key ще бъде една от опциите, включени в пакета Convenience. От Lincoln уточняват, че  Phone As A Key ще бъде наличен и готов за активиране в края на настоящото лято, а след известно време ще може да се ползва и от собствениците на луксозните модели на Ford.

0 от 500