IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Lincoln Continental се превръща в бестселър

Компанията е получила над 40 000 поръчки за луксозния седан

Новият Lincoln Continental се превръща в бестселър


Новият Lincoln Continental се превръща в бестселър
Времената, в които автомобилите на Lincoln достигаха годишни продажби от над 200 000 бройки, отдавна отминаха. През последните години средното постижение на компанията, която е филиал на Ford, бе около 80 000 единици.

Тази тенденция обаче е на път да се промени благодарение на новия Lincoln Continental, съобщава Automotive News, цитирайки генералния директор на марката Мат ван Дайк. По неговите думи луксозният седан набира все по-голяма популярност, въпреки че все още производството му не е стартирало.

„Хората ни засипват с въпроси за автомобила, като към момента сме получили повече от 40 000 поръчки за него. А това не е никак малко, все пак говорим за машина от премиум сегмента”, обясни Мат ван Дайк.

През миналата година продажбите на Lincoln за първи път от 6 години насам прехвърлиха границата от 100 000 бройки. Очакванията са този резултат да бъде значително подобрен с помощта на новия Continental. В САЩ хората изпитват сериозна слабост към модела, чиято първа версия излезе още през 1939 г.

Новата генерация на седана бе представена на автосалона в Детройт в началото на годината. Моделът е оборудван с 3,0-литров бензинов двигател с 2 турбини и система за задвижване на четирите колела. Продажбите на Continental стартират през есента, като се очаква цените да започват от около 50 000 долара.

Снимка: Lincoln

Тагове: lincoln continental
0 от 500