IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо започва подготовка за рали "Дакар"

Испанецът тръгва с 4-дневен тест в Намибия

Алонсо започва подготовка за рали

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще тества прототипа на Toyota на три различни континента в подготовка за участието му в рали „Дакар 2020”, което все още не е официално потвърдено, въпреки че той го обяви в соцалните мрежи.

Алонсо напусна Формула 1 в края на 2018, спечели световната титла за издръжливост с Toyota и напусна тима след втората си победа в „24 часа на Льо Ман”.
Испанецът вече направи един тест за „Дакар” в ЮАР през март, а сега маратонското състезание напуска Южна Америка и от догодина ще се провежда на територията на Саудитска Арабия.

Подготовката на Фернандо стартира с 4-дневен тест в пустините на Намибия, а в средата на септември той ще стартира в рали „Харисмит 400” – пети кръг от крос кънтри шампионата на ЮАР. Планирани са тестове в Европа и Близкия изток, а според много анализатори обявяването на участието на Алонсо в състезанието е въпрос на време.

Предполага се, че навигатор на Фернандо ще е съотборникът му Марк Кома, който е един от най-успешните мотоциклетисти в историята на състезанието.

През март Фернандо записа първите си километри със състезателния Hilux под ръководството на аса на тима Джинел де Вилиърс, а слуховете за участието му в „Дакар” се засилиха, след като той напусна тима на Toyota в Льо Ман, но остана обвързан с компанията-майка Toyota Gazoo Racing.

Фернандо преследва т.нар. „Тройна корона” – победи в Монако във Формула 1, в Льо Ман и Инди 500, но вторият му опит за участие в Индианаполис тази година завърши неуспешно, след като той не успя да прескочи квалификациите и да стигне до място на стартовата решетка.

0 от 500