IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо поема към рали "Дакар"

Испанецът остава ангажиран с Toyota, отново подмята за завръщане във Формула 1

Алонсо поема към рали

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо използва края на април, за да реши да затвори страницата, наречена „Световен шампионат за издръжливост” (WEC) и потвърди очакванията, че ще напусне тима на Toyota след края на сегашния суперсезон. До края на сезон 2018-2019 остават само два старта – този уикенд е „6 часа на „Спа”, където Алонсо и съотборниците му Себастиан Буеми и Казуки Накаджима може да вземат световната титла, а в средата на юни предстои „24 часа на Льо Ман”.

Испанецът обаче обясни, че напуска WEC, но остава обвързан с Toyota, което е по-важно от обещанието му, че един ден „100 процента ще се върне” в състезанията за издръжливост, тъй като те много му допадат. Естествено, когато стартира отново в Льо Ман, испанецът пак ще е пилот на Toyota.

Той подхвърли, че е възможно през 2020 година да кара в интересен шампионат – дали ще е Формула 1, IndyCar или някъде другаде, още не се знае.

Естествено, Алонсо не е загубил интерес към Формула 1, но това ще се случи, само ако успее да се договори с тим, който да му даде шанс веднага да се бори за титлата. А единствената потенциална възможност е Себастиан Фетел да си тръгне от Маранело в края на годината и Алонсо и италианците да забравят последните си разправии.

Много по-вероятно е да видим Алонсо на старта на рали „Дакар” през януари. Тъй като там е единствената сериозна програма на Toyota, където Фернандо може да се изяви. Другите две са в WEC (където той кара сега) и в Световния рали шампионат (WRC), но вторият вариант е почти невероятен.

Фернандо вече тества пикапа на Toyota за „Дакар”, като в изпитанията участва и един от топпилотите на марката Жинел де Вилиърс. А и да не забравяме, че от догодина рали „Дакар” има нов дом – Саудитска Арабия и всяка една звезда повече на старта ще е добра новина за организаторите, които изглежда си решиха финансовите проблеми с избора на новата дестинация.

Алонсо потвърди, че участието му в „Дакар 2020” е възможност, но да не забравяме, че маратонската надпревара е събрана в рамките на януари, а целият следващ сезон засега остава празен за Фернандо. Който обаче няма намерение да почива.

0 от 500