IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover показа новаторски 3D дисплей

Технологията е създадена съвместно с Университета в Кеймбридж

Jaguar Land Rover показа новаторски 3D дисплей

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover обедини усилия с Университета в Кеймбридж в създаването на нова система за безопасност и развлечения. Разработена съвместно с Центъра за усъвършенствана фотоника и електроника към висшето учебно заведение, технологията е насочена основно към подобряване времето за реакция на водача чрез проектиране на сигнали с добавена реалност в зоната на пряка видимост.

Jaguar Land Rover - 3D дисплей

Инженерите на британската марка твърдят, че използването на 3D дисплей може да съкрати времето за реакция, което позволява на водача по-естествено да реагира на опасности и подсказки. Тази технология може да се използва за предупреждение на водачите за излизане от избраната за движение лента и за предстоящите препятствия, както и за показване указанията за сателитната навигация и подобряване видимостта при трудни условия.

Технология за проследяване движението на главата и очите ще позволи на потребителите да виждат 3D ефекти без използването на специални очила. Още не е ясно обаче дали водачите и пътниците, които имат проблеми с очите, могат да я използват.

Jaguar Land Rover - 3D дисплей

В допълнение към безопасността, Jaguar Land Rover също така твърди, че дисплеите могат да предлагат уникално и персонализирано забавление за пътниците в "напълно автономно бъдеще". Филми, подробности за пътуването и местните атракции са сред потенциалните области на прилагане на 3D.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    за гъби съм ( преди 4 години )
    Не знам ама тоя тигър дето изкача от таблото е най-индийското нещо, което съм виждал :)
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Добре де, всичката тази информация, която залива водача...Той кое да гледа? Филмчето на телевизора или пътната обстановка?Дайте да махнем предното стъкло и да сложим амбразурка (не много голяма) и пътя да се гледа на "телевизора". Точно като видео игра...