IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изглежда един иновационен панел от миналото

Vector W8 може да се похвали с технологии, немислими за 90-те години на миналия век (ВИДЕО)

Как изглежда един иновационен панел от миналото

Vector са наистина уникални автомобили и малцина са щастливците, които успяват да седнат зад волана на някой от моделите. В същото време в сравнително кратката си история американската компания (създадена е през 1971 г. и въпреки че спира дейността си и сменя името си няколко пъти, все още съществува) успява да направи няколко доста интересни и немислими за времето си неща. Чудесен пример за това е електронният приборен панел на модела W8.

Vector W8, чието задвижване е на задните колела, и днес изглежда като автомобил от някой фантастичен филм, а е направен точно преди 30 години. Колата с контури на изтребител е базирана на аерокосмически технологии в бувалния смисъл - шаси, изработено от алуминий, епоксидни композитни материали, алуминиев под, 5000 авиационни нитове и панели на каросерията, изработени от карбон и кевлар.

Vector W8

Това чудовище се задвижва от 6-литров V8 двигател с двойно турбо, който развива мощност от 625 коня и работи в съчетание с 3-степенна автоматична скоростна кутия. Излишно е да се споменава че за 90-те години на миналия век ускорението на модела от място до 100 км/ч за 4,2 сек изглежда като истинско чудо!

Интериорът на суперавтомобила, от който са произведени само 17 бройки, е наистина умопомрачителен. Само вижте приборния панел! В онези дни монохромният дисплей не може да показва милиони нюанси и изобразява картината с груби точки, но това не намалява неговата иновативност. Параметрите, показвани на екрана, се контролират с помощта на бутони. Дисплеят изобразява всички най-важни данни - показанията на тахометъра, скоростомера, избора на режим на шофиране, нивото на горивото, налягането и температура на маслото, и много други.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    и като правиш ти отне 1 седмица да стоплиш за кво иде реч ли бе? Що не се занимаваш с земеделски машини хем по близо до бита и културата ти
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Правя и затова не ми се спори с технически неграмотни инвалиди!
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ти правиш ли разлика между дигитално табло и табло с дигитален дисплей с пиксели, който се променя и изписва различни показания и графики?