IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот от Формула 1 настройва най-мощното купе на Infiniti

Q60 Project Black S може и да стигне до серийно производство

Пилот от Формула 1 настройва най-мощното купе на Infiniti

Проектът на Infiniti и тима на Renault във Формула 1 – Q60 Project Black S навлиза във финалната си фаза, като до края на тази година трябва да стане ясно дали колата ще стигне до серийно производство, макар и в ограничена серия.

Black S дебютира на салона в Женева през 2017, а миналата година в Париж Infiniti го показа отново, за да даде повече информация за развитието му. Сега предстоят тестове на двата прототипа на пистата „Залцбургринг” в Австрия, като зад волана ще е титулярният пилот на Renault във Формула 1 Нико Хюлкенберг. Германецът е част от рекламната кампания на Q60 и участва в развитието на модела.

Нико и Infiniti

От отбора на Renault във Формула 1 вече заявиха, че развитието на хибридната система на задвижване на колата е приключило, като тук 3-литровият V6 мотор с две турбини работи с две хибридни системи, идващи директно от Формула 1 – MGU-H и MGU-K. И ако бензиновият двигател с означение VR30 и мощност 400 конски сили повече или по-малко е познат, то хибридните системи са изключително интересни.

Мотор-генераторната група MGU-H превръща топлината, отделена от двигателя и турбините при ускорение в енергия и работи съвместно с MGU-K, която пък събира електрическа енергия при спирането на автомобила. По подобен начин работи и хибридната система на борда на болида на Renault за настоящия сезон във Формула 1 – RS19.

Общата мощност на хибридната система е 563 конски сили, което е с 40% от мощността на автомобила-донор за проекта – Q60 Red Sport 400.
От компанията обясниха, че развитието на Project Black S има много важна роля за електрифицирането на моделната гама на марката.

По-рано на пазара обаче ще излезе друг важен модел на Infiniti – новият глобален кросоувър на марката QX55, чийто продажби ще стартират през лятото на следващата година. Infiniti публикува само тийзър с чертите на модела, който ще е с форми на купе.

0 от 500