IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti подхвана рекламна война срещу BMW

Този път сблъсъкът между двата компании е на руския пазар

Infiniti подхвана рекламна война срещу BMW

Рекламните битки между големите автомобилни марки за забавно зрелище, особено за страничните наблюдатели. Поредният епизод от тях се разигра в Русия, където компанията Infiniti реши да се заяде с един от големите си конкуренти - BMW.

По принцип, лятото е най-слабият сезон за автомобилни продажби и търговците са принудени да правят какви ли не трикове, за да намерят клиенти по това време на годината. В Infiniti решиха да привлекат внимание към своя премиум-кросоувър QX50 и пуснаха негова снимки с надпис "Infiniti QX50 или баварски барабан?". При кликване на банера се отваря не страница на някой от дилърите на марката, а официалния портал на Infiniti.

BMW X3

Словосъчетанието "баварски барабан" явно препраща към BMW и неговият модел в класа на QX50 - кросоувъра X3 (на снимката). Двата автомобила са приблизително равни като цени, но германският е с по-ниско оборудване. В случая, проблемът е, че рекламата на Infiniti е на ръба на закона, тъй като съдържа некоректно сравнение със стоката на друг производител, а освен това уронва престижа и репутацията му.

В текста на рекламата се посочва още, че цената на Inifiniti QX50 стартира от 2 849 000 рубли, докато най-евтиният "баварски барабан", както е наречено BMW X3, започва от 3 240 000 рубли.

От BMW реагираха на заяждането на конкурента, като заявиха, че "когато резултатите от продажбите ти не достигат дори 10% от тези на конкурента от Бавария и продължават да падат, въпреки че в този сегмент се отчита ръст през първите 6 месеца на годината, не ти остават нищо друго, освен да паднеш още по-ниско и в рекламата". 

Снимки: Infiniti, BMW

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До Дж. Кларксън ( преди 4 години )
    Той завалията толкова да го ожалиш за живота му. Иначе Кларксън второ Волво си купува. Сигурно защото са зле ;-)
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нисан е в киреча, а Инфинити в мега дупка се намира - тези предсмъртни ридания нека не им обръщаме внимание.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    edo ( преди 4 години )
    Винаги е така - всички плюят германците и накрая германците винаги са отгоре. Същото е с Волво, същото е с Нисан, същото ще бъде и с Тесла.
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какво да прави тази клика на Мерцедес, самоотъждествила се като япоското БМВ?БМВ е само едно, подобията са жалки и ненужни.
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    А истината е... ( преди 4 години )
    БМВ или японски фалиращ ориз!
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    волво хс90 пред мерседес gle хахаххаха ще паднамерседес имат иновативен актив боди контрол 6 и 8 цилиндъра и най модерната мултимедия китайското волво с четири колела всяко едно което не знае какво да прави при завой двигател с четири литра сок и пластмасови колектори счупено окачване със задна ресора най измислената скоростна кутия която не знае на кой свят е както и собствениците на волвокакто казва джереми кларксонсексуалния ви живот е в миналото ако пред дома ви има паркирано вол ...
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Волво ги слага в малкият си джоб и двете.Скоро гледах и сравнение с Мерцедес.XC90тката печели и пред него.Пръдльото,който отдавна плюе по Волво сигурно се е изакал от яд.Нека му е.Волво за цял живот.А действително Инфинити е по-добро
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    радвайте се на живота докато не сте си взели волводжереми кларксон