fallback

Клиентите на Audi Q4 E-Tron сами ще избират дизайна на фаровете

Германската компания измисли как да предложи ново ниво за персонализация за модела

Audi малко повече от другите премиум производители експериментира с оформлението и технологията на оптиката, но редовно е критикуван за твърде еднообразния си подход към дизайна на фаровете на моделите от различните нива. В бъдещия електрически кросоувър Q4 E-Tron германските инженери предвидиха възможност за уникално оформление на оптиката.

За тази цел специалистите от Инголщат използват вече отработената технология за формиране облика на фаровете с помощта на светодиоди, като само предлагат повече разнообразие, за да създадат така наречения уникален "подпис" на собственика.

Според главния дизайнер на марката Марк Лихте, местоположението на светодиодите позволява да се предложат 25 варианта за дизайн на фарове. Не може да се каже, че това е чак толкова много за конфигуриране на ексклузивен модел, но все пак има избор.

Q4 E-Tron е нов модел в електрическата гама на Audi, която компанията смята активно да се разширява в следващите години. Неговият предварителен дизайн може да бъде оценен благодарение на концепта, представена тази година. Серийният автомобил, подобно на прототипа, ще бъде оборудван с два електродвигатели с мощност от 305 к.с. и задвижване на всички колела. Обещаният от производителя пробег е 450 км.

Снимки: Audi

fallback
fallback
Последни