IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Търсите ли мотор на Ferrari за Формула 1?

V12 от 1995 година се продава във Флорида

Търсите ли мотор на Ferrari за Формула 1?

Твърдението, че в eBay може да се намери всичко звучи като лекомислено клише, обаче ден след ден това се доближава до истината. Все пак, къде другаде ще намерите двигател за болид на Ferrari за Формула 1? Може би в някой китайски сайт, ама там има шанс да се окаже, че моторът не е сглобяван в Маранело...

Почитателите на йънгтаймерите са наясно, че в eBay често се появяват интересни оферти за коли или компоненти за тях, които са датирани от 80-те или 90-те години на миналия век. Обаче V12 мотор от Формула 1?

Обявата е семпла – за двигател V12 на Ferrari, като се прави уточнението, че това е последният V12 мотор, използван от Скудерията във Формула 1. Една снимка и един ред текст. Така ли се продава мотор от Формула 1?

Цената е 375 000 долара, състоянието на мотора е „употребяван”.

Ако обявата е коректна, то трябва да става въпрос за двигател, задвижвал Ferrari 412 T2 от сезон 1995 година във Формула 1, когато пилоти на тима бяха Жан Алези и Герхард Бергер.

Двигателят е 3-литров атмосферен, V12 с ъгъл между цилиндровите редици 75 градуса и работи с 6-степенна полуавтоматична секвенциална кутия.
Продавачът се намира в Хайалиа, Флорида и със сигурност как моторът се е озовал там ще е една много интересна история, която най-вероятно ще разкаже бъдещият му собственик.

0 от 500