fallback

Ще има ли още малки модели от Mercedes?

Компанията вече предлага осем такива коли на пазара

Наскоро Mercedes представи GLB – компактен SUV, който е осмият модел на луксозната марка в пазарния сегмент на компактните возила. Дали не става пренаселено? Изобщо не, тъй като Матиас Гайсен, който отговаря за продуктовото планиране и развитие в Mercedes, не отхвърли възможността компанията да лансира още модели точно в тази ниша.

„Преди десет години никой не очакваше, че ние ще предлагаме на пазара осем компактни модела, така че никога не казвайте никога. Но мисля, че в момента сме постигнали добър баланс”, обясни Гайсен.

Той уточни, че за момента в Mercedes нямат планове за допълнително разширение и увеличаване на гамата модели на марката.

GLB на Mercedes е пряк пазарен съперник на BMW X1 и Audi Q3, като моделът се предлага във варианти с 5 и 7 места. Базовата версия 200 Sport се задвижва от 1,3-литров бензинов мотор с 161 конски сили, а дизеловата версия се задвижва от 2-литров агрегат, също с турбо. Доставките на GLB започват през декември, а от Mercedes обясниха, че моделът е позициониран над по-малкия на размери GLA и е насочен предимно към семейни клиенти.

fallback
fallback
Последни