IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM и Volkswagen казват "сбогом" на хибридите

Двата концерна се ориентират към електромобилите

GM и Volkswagen казват

Концерните General Motors и Volkswagen, се отказват от производството на автомобили с хибридни двигатели и се насочват изцяло към електрическите превозни средства, съобщава The Wall Street Journal.

По данни на изданието, двата производителя са се обединили около мнението, че "хибридните машини, в които бензиновият двигател се използва едновременно с електромотор, са били само временно решение с цел покриване по-строгите екологични стандарти". Хибридите са изпълнили задачата си и вече могат да отидат в историята. 

През следващите 4 години GM планира за пусне на пазара 20 типа електромобили, като сред тях ще има модели на Chevrolet и Cadillac. На свой ред, Volkswagen ще инвестира огромни средства в производството на компактен всъдеход на ток, който ще излезе през 2020 г. А през 2022 г. германците ще предложат и електрически микробус.

VW T-Roc

Позовавайки се на данни на агенцията за изследвания LMC Automotive, вестникът отбелязва, че през 2018 г. едва 3% от продадени нови коли на пазара в САЩ са били с хибридни двигатели, а 1% - с електрически.

Прогнозите са, че до 2023 г. автомобилните производители от цял свят ще похарчат около 225 млрд. долара за разработка на 200 типа електромобили. Според The Wall Street Journal, все още обаче няма единно мнение за това, кога точно електромобилите ще станат основно транспортно средство.

Снимки: GM, Volkswagen

0 от 500
  • #1
    18 rate up comment 8 rate down comment
    бавареца ( преди 4 години )
    до сега не вярвах че във ВАГ са ***, но сега вече го вярвам , дори те сами си го признават - значи излиза че хибридите са си изиграли ролята вече, но кой точно хибрид на ВАГ е изиграл някаква роля? най бързите коли на свта са хибриди, порше ауди поставят ркорди. също са и икономични - справка тойота, която продава 60% от колите си като хибриди. а някой костюмар във ВАГ говори глупости. досега най често за смях ставаше шефна ламборгини, тоя ще го задмине