IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz X-Class стана още по-брутален

Германско ателие доработи пикапа, но и това няма да го спаси

Mercedes-Benz X-Class стана още по-брутален

Компанията Mercedes-Benz се ориентира към класа на пикапите преди две години, като за този период тунинг-ателиетата успяха да направят няколко наистина впечатляващи проекта на базата на X-Class. Един от последните е на немската фирма delta4x4, като нейният пикап представлява подобие на хардкор-версията Ford F-150 Raptor.

След намесата на тунинг-експертите машината е получила увеличен от 202 до 222 мм пътен просвет, усилено окачване и каркас за безопасност на товарната платформа. Той увеличена твърдостта на каросерията и съответно подобрява пътното поведение при преминаване по тежък терен. Новата предна броня изглежда сякаш е предназначена за събаряне на дървета.

Mercedes-Benz X-Class - delta4x4

Широчината на пикапа е увеличена със 100 мм, като това се дължи на предпазителите във вътрешната страна на калниците. Под тях могат да бъдат поставени джанти с размери от 17 до 23 цола. На покрива на автомобила е монтиран светодиоден панел.

В основата на проекта е версията Mercedes-Benz X350 D 4Matic, която е единствената за модела, оборудвана с германски мотор (останалите разчитат на двигателите на Nissan Navara). Така под капака е поставен 3,0-литров дизелов V6, който развива 258 к.с. и 550 Нм въртящ момент.


Още снимки - вижте в галерията

Експертите отбелязват, че въпреки успешните проекти на различни ателиета, сред които е този на delta4x4, шансовете на Mercedes-Benz X-Class да се задържи в производството са нищожни. Луксозният пикап не оправда очаванията на производителя и вероятно скоро ще бъде спрян.

Снимки: delta4x4

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нормален ( преди 4 години )
    Луксозен пикап, демек камион. Чудесен аксесоар за ***. Искам да видя парвенютата собственици на това ,,чудо,, как ще го товарят с цимент и тухли, или по всяка вероятност ще ходят с него на опера.Апропо, вече има такива да ходят с това недоразумение на почивка в луксозни хотели.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Такова понятие като "луксозен пикап" няма! Обаче на швабите грандомани все още не им е ясно.